Följ oss på facebook

Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO3 veckor sen
En liten påminnelse!
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO2 månader sen
I helgen arrangerades distriktsmästerskap i Stockholms län. Med på banan kunde man hitta detta fina hinder. Du vet väl att man får låna hindret om man är medlem i Ridskolornas Riksorganisation? Just nu befinner sig hindret på Mälarhöjens Ridskola.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO2 månader sen
Som du säkert känner till finns Ridskolornas Riksorganisation representerade i LRF Häst. Här kommer en enkät som ni gärna får fylla i.

Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO2 månader sen
Hästnäringens Yrkesnämnd slår ett slag för höstens arbetsmiljöutbildningar för hästföretagare och medarbetare i regi Hästsportens folkhögskola. Utbildningarna är digitala och vi ser gärna att ni hjälper till att sprida dem.
Bifogar bild att använda i sociala medier.
Mer info finns här:

På gång hos oss

i

Protokoll från RRo:s Årsmöte

Protokoll fört vid Ridskolornas RiksOrganisations Årsmöte 2023 03 24 över Teams

Protokoll RROS Årsmöte 20230324

Z

Kvalitetsmärkt Hästverksamhet

Vet du vilka regler som gäller för din hästverksamhet?

Att driva verksamhet i de gröna näringarna ställer ofta stora krav på den som är ansvarig för verksamheten. Det finns många lagar och regler som skall följas på flera olika områden. För en hästföretagare är det inte bara den uppenbara hästhållningen som skall bedrivas på ett sätt att den upprätthåller djurvälfärden på en bra nivå. De senaste åren har frågor kopplat till miljö och klimat blivit mer uppmärksammade i hästnäringen och inom detta område finns det en del att hålla reda på. I de fall det finns anställda i verksamheten är ett tredje väldigt viktigt område arbetsmiljön.

Ett sätt att få en samlad bild av de regler som är viktiga för en hästverksamhet är att genomgå en certifiering. Kvalitetsmärkt Hästverksamhet är ett fastställt regelverk som bygger på lagkrav inom arbetsmiljö, hästhållning samt klimat och miljö. Alla verksamheter kontrolleras utifrån samma krav som finns uppräknade i en checklista. Kopplat till checklistan finns också ett informationsmaterial som närmare beskriver det specifika lagkravet. Kvalitetsmärkt hästverksamhet är en frivillig certifiering för alla typer av verksamheter med hästhållning. Syftet är en gemensam standard, där du som driver hästverksamhet på ett enkelt och jämförbart sätt kan visa att du driver en verksamhet där du har kontroll, ordning och reda.

Vid certifieringen och därefter var tredje år görs en granskning på plats i din verksamhet. Åren där i mellan görs en egenkontroll som skickas in för godkännande. Granskningen utförs av SMAK Certifiering AB som är ett oberoende certifieringsorgan. När din certifiering är klar och verksamheten har blivit godkänd får du ett intyg och skyltar så du tydligt kan visa att din verksamhet är certifierad. Certifikatet du får om du uppfyller alla kraven utgör ett tillförlitligt, objektivt och erkänt bevis på att du uppfyller de krav som ställs i lagar och förordningar. Framförallt är du väl förberedd för en eventuell myndighetskontroll.

Ägare av Kvalitetsmärkt Hästverksamhet är Hästnäringens Nationella Stiftelse och LRF Häst. Läs mer här:
Klicka här för att läsa mer.

Inbjudan och kallelse till HYN:s Medlems- och Årsmöte torsdagen den 25/4 2024 13.00-ca 16.00

i

Rapport från Hästdelegationens möte 22/8

Hästdelegationen sammanträdde den 22 augusti 2022, mötet hölls digitalt. Rapporten innehåller en sammanfattning av punkterna på mötet samt information från den skriftliga verksamhetsrapport som utgör underlag inför varje delegationsmöte.

Rapport från hästdelegationen LRF Häst 22-08-22

Styrelsemöte onsdag 10/4 10.00 via teams

Vill du veta mer?

Inte medlem ännu?