Följ oss på facebook

Ridskolornas Riksorganisation RRO

RRO som är en branschorganisation, bildades 1971 RRO har till ändamål att tillvarataga Sveriges ridskolors gemensamma intressen. • RRO - för att ridskolorna skall utvecklas till samhällsnyttiga företag. • RRO - för att samhället och dess företrädande myndigheter skall beakta ridskolornas betydelsefulla funktion som fritidsgårdar. • RRO - för att ridskolorna skall bli föredömen i god hästhållning och ridutbildning. • RRO - för att vara ett centralt samarbetsorgan som underlättar ridskolornas planering, administration, utbildningsverksamhet och övrigt arbete. • RRO - för på att förbättra medlemmarnas ekonomiska villkor, att lösa eventuella tvister och problem som rör ridskolorna och deras relationer till stat, kommun, klubbar och enskilda.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO4 dagar sen
Enligt Bo Tibblin, nestor inom dressyren, har ridskolan tappat inflytande när många köper häst tidigt och börjar tävla. Det ställer nya krav på domare och tränare.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO5 dagar sen
Smedjebackens ryttarsällskap har det dåligt ställt. För att bedriva ridskola på ett hållbart sätt vill klubben anställa en verksamhetschef, istället för att driva föreningen enbart med ideella krafter. Men det krävs hjälp från kommunen, annars kommer verksamheten att läggas ned efter ...
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO7 dagar sen
Samtidigt som barn börjar på ridskola så är det många föräldrar som introduceras till en helt ny värld. Jag får ibland frågan om tips på hur barnen kan öva mer
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO2 veckor sen
Efter den senaste tidens våldsvåg kände Södertälje Ridklubb att de ville bidra med något till ungdomarna.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO2 veckor sen
Antalet ridande hos Smedjebackens Ryttarsällskap har nästan fördubblats det senaste halvåret, men trots det är verksamheten hotad. Föreningens pengar räcker fram till juni.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO3 veckor sen
På lördagen fick Svenska ridsportförbundet en ny ordförande. Hon heter Sandra Ruuda, är 48 år och bor med sin familj utanför Växjö.– Jag ser fram emot uppdraget och jag är ärad och ödmjuk inför uppgiften. Jag är också väldigt förväntansfull för jag drivs av att göra skillnad, s...

På gång hos oss

i

Protokoll från RRo:s Årsmöte

Protokoll fört vid Ridskolornas RiksOrganisations Årsmöte 2023 03 24 över Teams

Protokoll RROS Årsmöte 20230324

i

RRO- ridskolornas branschorganisation som påverkar hästnäringen

Hästnäringen har under den senaste tiden figurerat i media. Vi har kunnat läsa om olika personer som råkat ut för hemska upplevelser när arbetsförhållanden inte fungerar som de ska. Hästnäringen har som helhet utmaningar i frågor som rör arbetsmiljö och andra arbetsförhållanden. Utmaningarna ser olika ut i olika delar av näringen. Ridskolor är en sektor där Ridskolornas Riksorganisation är den branschorganisation som representerar Sveriges ridskolor.

Klicka här för att läsa hela texten. 

l

Arbetsmiljöutbildningar våren 2023 Hästsportens folkhögskola

Det finns: Introduktionskurser i arbetsmiljö och enklare arbetsrätt, grundkurs och fördjupning i arbetsmiljö samt grundkurs i arbetsrätt.

Klicka här för att läsa mer om utbildningarna.

i

Rapport från Hästdelegationens möte 22/8

Hästdelegationen sammanträdde den 22 augusti 2022, mötet hölls digitalt. Rapporten innehåller en sammanfattning av punkterna på mötet samt information från den skriftliga verksamhetsrapport som utgör underlag inför varje delegationsmöte.

Rapport från hästdelegationen LRF Häst 22-08-22

Styrelsemöte tisdag 13/6

i

Remissyttrande från hästnäringen

Remissyttrande till Miljödepartementet: Stärkt lokalt åtgärdsarbete – att nå målet ingen övergödning. 

Yttrande från Hästnäringens Nationella Stiftelse

rro:s årsmöte fredag 24/3 10.30- Digitalt via Teams.

Anmälan sker till vår ordförande Eva Netterberg eva@hars.info
Årsmöteshandlingarna kommer att skickas ut tillsammans med teams-länken.

 

Vill du veta mer?

Inte medlem ännu?