Följ oss på facebook

Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Hästbrist, ansträngd ekonomi och nya önskemål från eleverna. Ridskolor tampas med flera utmaningar samtidigt som intresset för ridning är stort. Tre experter berättar om ridskolan i dag och vad som väntar runt hörnet.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Minskad läkemedelsanvändning, mer klimatsmarta lösningar för foderproduktion och attraktivare hästjobb är några av målen med nya forskningsprojekt som precis beviljats anslag från Stiftelsen Hästforskning.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Projektet Ridskolor – en plats för framtida lärande för en miljövänlig hästsektor, är ett svensk-norskt projekt finansierat av Stiftelsen Hästforskning. Projektet är ett samverkansprojekt och drivs av Susanna Hedenborg, Aage Radmann, Simon Beames, Petra Andersson och Gabriella Torell Palmquist. Syftet med projektet är att initiera till en miljövänlig omvandling av hästsektorn.

Ambitionen är att utveckla hållbara lösningar utifrån de identifierade utmaningarna för hästsektorn i Sverige och Norge samt utforma effektiva utbildningsverktyg som främjar en bestående omvandling mot en mer miljövänlig hästsektor 🐴🌱

Se länk: https://www.survey-xact.no/LinkCollector?key=ZWL8SLA9L51J

Eller scanna QR-koden och bidra i forskningen!

#hästforskning #stiftelsenhästforskning
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Partille Ridklubb har fått bassning av Arbetsmiljöverket efter en så kallad ”allvarlig händelse” med en stor hösilagebal. "Jag förstod på inspektören som var ute att det är ganska vanligt med olyckor där skopor går sönder och balar tappas", säger ridläraren Pernilla Blomquist.
Ridskolornas Riksorganisation RRO
Ridskolornas Riksorganisation RRO
"En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj." Så lyder motiveringen bakom priset Årets ridskola som i år delas ut till Arvika Ridklubb.

På gång hos oss

i

Skrivelse: NULÄGE FÖR SVENSK HÄSTNÄRING

Följande skrivelse är samordad av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och LRF Häst, vilka samlat information om nuläget från en rad organisationer i svensk hästnäring. 

Skrivelse till Regeringskansliet: Näringsdepartementet

i

RRO- ridskolornas branschorganisation som påverkar hästnäringen

Hästnäringen har under den senaste tiden figurerat i media. Vi har kunnat läsa om olika personer som råkat ut för hemska upplevelser när arbetsförhållanden inte fungerar som de ska. Hästnäringen har som helhet utmaningar i frågor som rör arbetsmiljö och andra arbetsförhållanden. Utmaningarna ser olika ut i olika delar av näringen. Ridskolor är en sektor där Ridskolornas Riksorganisation är den branschorganisation som representerar Sveriges ridskolor.

Klicka här för att läsa hela texten. 

l

Arbetsmiljöutbildningar våren 2023 Hästsportens folkhögskola

Det finns: Introduktionskurser i arbetsmiljö och enklare arbetsrätt, grundkurs och fördjupning i arbetsmiljö samt grundkurs i arbetsrätt.

Klicka här för att läsa mer om utbildningarna.

i

Rapport från Hästdelegationens möte 22/8

Hästdelegationen sammanträdde den 22 augusti 2022, mötet hölls digitalt. Rapporten innehåller en sammanfattning av punkterna på mötet samt information från den skriftliga verksamhetsrapport som utgör underlag inför varje delegationsmöte.

Rapport från hästdelegationen LRF Häst 22-08-22

Styrelsemöte fredag 10/2 10.30

Hybridmöte via Teams samt fysiskt på Mälarhöjdens Ridskola.

i

Remissyttrande från hästnäringen

Remissyttrande till Miljödepartementet: Stärkt lokalt åtgärdsarbete – att nå målet ingen övergödning. 

Yttrande från Hästnäringens Nationella Stiftelse

i

rro:s årsmöte 18/3 2022

Protokoll fört vid Ridskolornas RiksOrganisations Årsmöte 2022 03 18 över Teams.

Protokoll från RRO.s årsmöte 18/3 2022

Verksamhetsberättelse för 2021

Vill du veta mer?

Inte medlem ännu?